@azyyatiliah

Senarai Harga Tiket Tempat Popular Di Malaysia Musim Cuti Sekolah



Meriah sungguh bulan Disember kan! Dengan festive season nya. Dengan cuti sekolahnya. 

Now khusus untuk yang tengah mencari tiket Aquaria KLCC, Sunway Lagoon Malaysia, Sunway Lost World of Tambun, Melaka A'Famosa Safari Wonderland, Movie Animation Park Studio Ipoh, Legoland Johor....eh banyak theme park di Malaysia!

Okey kita senarai pendek harga tiket theme park @ tempat popular di Malaysia musim cuti sekolah. Dewasa & kanak-kanak.

Aquaria KLCC *validity: 30 June 2019
Dewasa : RM49 RM33
Kanak-kanak : RM39 RM23

Movie Animation Park Studios (MAPS) Ipoh *validity 27 May 2019
Dewasa : RM80 RM48
Kanak-kanak : RM80 RM46

Sunway Lagoon Malaysia
Dewasa : RM130 RM110
Kanak-kanak : RM106 RM90

Lost World of Tambun
Dewasa: RM70 RM58
Kanak-kanak: RM62 RM53

Berjaya Times Square Theme Park
Dewasa: RM39 RM35
Kanak-kanak: RM28 RM25

Bangi Wonderland Theme Park
Check SINI

District 21
RM80 RM75 seorang

Farm In The City
Dewasa: RM37 RM35
Kanak-kanak: RM30 RM29

KidZania Kuala Lumpur
Dewasa : RM47 RM42
Kanak-Kanak : RM89 RM75
Combo: Check SINI


Kenapa check SINI. Sebab ada keterangan lanjut yang perlu korang baca dulu. Contohnya package options, what to expect, product information dll. Lebih mudah kalau anda check di Wonderfly Asia sebab di sana ada promo sedang berlangsung ke tempat menarik popular pilihan ibu bapa berkunjung sempena cuti sekolah. Ada banyak pilihan!


 https://www.wonderfly.asia/
 https://www.wonderfly.asia/


Contohnya: 


Movie Animation Park Studios (MAPS) Ipoh




Maps Ipoh MAPS Ipoh


Jadi tak payah runsing. Senang beli siap-siap online di Wonderfly. Register dulu sebelum booking. Buat pembayaran guna kredit kad atau internet banking. E-tiket akan dihantar melalui emel. Pastu print. Masa nak masuk tunjuk tiket. Pastinya harga  tiket pun lebih murah dari walk-in. Mudah kan?

So wahai ibu bapa sekalian, sudah fikirkan di mana mahu bawa kanak-kanak cilik bercuti?

TIPS: Follow Facebook : Wonderfly untuk dapatkan promo-promo terkini 2018 & 2019.


4 comments:

  1. bulan ni memang musim cuti-cuti malaysia.. semua nak orang nak pegi bercuti dgn keluarga kan..

    ReplyDelete
  2. tahun ni xdan bawak anak2 buah jalan. teman main badminton depan rumah jaaa..
    lagipun sesak cuma sronokla kemana2 pun meriah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah. Mampu senyum je tengok orang packing bawak beg besar-besar pergi epot :D

      Delete