@azyyatiliah

Akhirnya Dapat Kunci Kondo!



6 Julai 2018
Setelah 3 tahun menanti, akhirnya dapat kunci kondo!

Alhamdulillah













Vacant possession is a term to describe the usual basis on which a seller must deliver a property to a buyer on completion. 

Appointment dibuat seminggu awal terlebih dahulu. Pada hari penyerahan kunci kami diberi satu fail yang mengandungi voucher perabot, curtain, barangan elektrik dan yang paling best diberi percuma sebiji dryer. Selain itu diberi thumb drive yang dalamnya mengandungi condo rules & regulations. So balik kena baca & hadam. 

Kemudian dibawa oleh concierge untuk pusing-pusing sekitar condo sebelum masuk ke unit sendiri. Jangan lupa bawa masking tape untuk tanda mana-mana defect pada unit kediaman. Alhamdulillah setelah kami check major defect hanya a few sahaja seperti sliding door tak boleh tutup, lantai kayu crack, aircond tak sejuk (developer dah siap-siap pasang 3 biji). Yang lain minor sahaja. Lebih kurang 40 defect kami mark dan terus whatsapp concierge untuk beliau record masuk dalam sistem untuk tindakan selanjutnya. Oh jangan lupa juga check paip bilik air, flush toilet, buka shower untuk make sure tak bocor dan semua dalam keadaan baik. Check juga telefon yang direct dengan pak guard, butang kecemasan, setiap kunci boleh berfungsi dengan baik dll yang difikirkan perlu.

Setelah major & minor defect dibetulkan....Bolehla mula renovation!

Hasilnya? Tungguuuuuuuu...



2 comments:

  1. Tahniah dapat rumah baru.. ^^ excited tu nak deco..

    ReplyDelete
  2. Tahniah.. Liez pun masa dapat kunci kondo pun excited giler..

    ReplyDelete