Omega Guard ShakleeAssalamualaikum


Apa itu Omega Guard Shaklee? Omega guard Shaklee ialah minyak ikan terbaik dunia yang menggunakan penyulingan molekul 3 peringkat yang sangat eksklusif di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya. Berbanding dengan produk omega di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi. Asid lemak-omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu kita perlu mengambilnya dari pemakanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. 


Keistimewaan Omega Shaklee

1. Kaya dengan sumber asid lemak tak tepu yang memenuhi standard farmaseutikal dan diperolehi dari sumber minyak ikan.

2. 3 biji softgel ini mampu memberikan kita 1000mg asid lemak omega 

3 (545mg eicosapentaenoic (EPA) 360mg DHA dan 95mg asid lemak semulajadi)

4. Omegaguard shaklee memberikan kesemua 7 jenis keperluan asid lemak tak tepu dalam badan terutamanya asid lemak omega 3 dan asid lemak omega 6 yang seimbang. 

5. Omega 3 boleh didapati daripada ikan tongkol, ikan salmon dan ikan siakap.

6. Omega 6 pula boleh didapati daripada tumbuh tumbuhan, daging dan produk tenusu.Kesan-kesan Kekurangan Omega

1. Kulit Kering
2. Kerap kena jangkitan kuman
3. Koordinasi badan yang lemah
4. Masalah ingatan dan fokus
5. Tekanan Darah Tinggi
6. Penyakit-penyakit akibat keradangan seperti ECZEMA, RHEUMATOID ARTHRITIS DAN PSORIASIS.

Siapa Perlukan Omega 3 Untuk Menyokong Tahap Kesihatan?

1. Warga Emas
2. Pesakit Jantung
3. Wanita
4. Wanita yang telah melahirkan anak
5. Pesakit darah tinggi
6. Orang yang selalu lupa
7. Kanak-kanak berusia 1 tahun dan ke atas
8. Pelajar
9. Ibu menyusu
10. Ibu Hamil
11. Orang yang mementingkan tahap kesihatan yang bagus

Manfaat Omega Guard untuk dewasa

Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis , tekanan darah tinggi , melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lebih lancar. Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesity, mencegah arteriosclerosis dan membantu menguraangkan risiko penyakit jantung

Manfaat Omega Guard untuk ibu mengandung

Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori- DHA adalah nutrient utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin dalam kandungan.


Manfaat Omega Guard untuk ibu menyusukan bayi
Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. 

Manfaat Omega Guard Shaklee untuk kanak-kanak 
Meningkatkan sistem imun tubuh kanak-kanak (selesema, demam kurang In Sya ALLAH) . Disyorkan untuk kanak-kanak hyperactive dan autism . Membantu mengurangkan/mengawal masalah eczema. DHA dan EPA dengan untuk perkembangan minda kanak-kanak.

Cara Pengambilan: Omega guard boleh diberikan kepada kanak-kanak setahun ke atas dengan dos minimum iaitu satu kapsul sehari. Pengambilan juga tidak perlu setiap hari dan boleh diselangselikan.

Pn Azyyati Liah (Azie)
Harga dijamin puas hati
azyyatiliah@gmail.com
012-6356345
**Kawasan COD Shaklee: Giant Seksyen 13 Shah Alam, Saujana Utama, Puncak Alam, Desa Coalfield, Puncak Perdana, Bukit Jelutong, Empire Subang Shopping Gallery, The Curve

No comments:

Post a Comment