@azyyatiliah

Resepi Sandwich Tuna Mayonnaise Semestinya Mudah & Ringkas!


Lama nya tak kongsi resepi. Bila pergi Speedmart tengok harga tuna mayonnaise dalam tin tu mencecah RM5++ mulalah rasa nak DIY je. Perut yang nak makannya ramai. Jadi kita beli barang-barang dan buat sandwich tuna mayonnaise secara DIY. 

Kali ni nak share resepi sandwich tuna mayonis semestinya dengan cara paling mudah, cepat dan ringkas! Boleh sediakan untuk breakfast atau dinner.

Sandwich tuna mayo flatlay :p

Bahan-bahan untuk buat sandwich tuna mayonnaise

1. Roti Gardenia Wholemeal
2. Sardin Adabi tin kecil
3. Mayonnaise Kimball
4. 4 biji telur rebus
5. Sebiji bawang besar merah (potong dadu)
6. Sedikit cili padi (cincang halus)
7. Sedikit garam
8. Blackpepper
9. Perahan lemon/limau nipis

Campur item 2, 4, 5, 6, 7, 8 & 2 sudu besar mayonnaise 

Hancurkan telur, sardin. Gaul sehingga rata. Perah sedikit lemon/limau nipis untuk hilangkan rasa hanyir

Sapu butter pada roti dan letak tuna mayo yang siap digaul

Sedia untuk dibakar

Siap untuk dimakan. Mudah, cepat & ringkas sangat! Hehe.

Selamat mencuba ya :)

No comments:

Post a Comment