@azyyatiliah

2016, Jumpa Ex-Boyfriend Di Bangkok Thailand


ยินดีต้อนรับสู่ กรุงเทพฯ (google translate please). It feels so damn good to be back here in Bangkok! My first Bangkok trip in 2014. Sawadikha....

.......di hujung minggu yang lalu, ada setandan rindu mengetuk daun pintu hatiku. Eh. Hoi geli.

Dong Mueang International Airport ATM, Bangkok Thailand

Kali ni bawa #thebloomingorchid dari dUCkscarves. Value scarf ni sekarang RM500 (pembeli sanggup bayar). 
C R A Z Y kan! Vivy memang fesyen Moghul. Ini #notforsale Harap maklum

Nak pergi jumpa ex. Tapi mak abah (baru pencen) dengan adik (tengah tunggu posting) nak ikut. Maka percutian singkat Ogos 2016 jumpa ex boyfriend secara senyap-senyap terus bertukar jadi azyyatiliah travel & tours

Muka terus macam nak pukul orang bila beratur hampir sejam untuk naik taxi ke Bangkok Patio Apartment. Harga tiket AIR ASIA (booked last minute) hampir sama dengan harga tiket MAS. Bangkok Patio Apartment dekat dengan Don Mueng Airport (save duit teksi). Hanya 230 baht.

TIPS 1: Airport beza-beza; Air Asia (Don Mueng Airport); MAS (Suvarnabhumi Aiport)
TIPS 2: Jika naik teksi tak payah nak explain banyak. Sediakan alamat in Thai siap2. InshaAllah you will arrive to your destination safe and sound. Ada sesetengah tak paham English & tak reti bahasa rumi.

Alamat Bangkok Patio Aprtment : 14 ถ.พหลโยธิน พหลโยธิน ซอย 3, สามเสนใน พญาไท, Bangkok 10400, Thailand

Bekalan makanan bawa dari Malaysia. Oh em gee! Inilah kalau travel bawa makabah sekali. Memang risau nau tak jumpa makanan halal. LOL. Siap telur masin rebus pun adooo. 

Susu Meiji ada cop halal. Sedap susu ni. Makan dengan cornflakes alas perut waktu malam. Nyum.Nyum.


Korang jangan ingat Korea je ada susu pisang. Thailand juga ada! Susu pisang Meiji ni sedappp. Laku laris macam di Korea. Pi cari kat 7E. Siap ada cop halal lagi.

Jenama air mineral di Bangkok Thailand. Juga ada cop halal.

Sekian hasil lawatan dan pembelian di 7E Sanam Poa, Bangkok Thailand

Jalan-jalan di Bangkok tunggu next post okey?


Boleh refer link di bawah ini 👇👇👇👇 untuk Bangkok Travelog 2016 & 2014 :D
*sepatutnya link warna biru. Tapi dia tak bertukar jadi biru. Whateverlahhh*

2016

2014

5 comments:

  1. sonoknyaaaa <3 tak sabar nak tunggu next entry . hehehe

    ReplyDelete
  2. Azie pegi Asiatique tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon,
      Tak pergi Asiatique. Apa yang menarik kat sana?

      Delete