@azyyatiliah

Vietnam 2015: Shopping di Ho Chi Minh City


Assalamualakum dan selamat pagi Malaysia.

Phew! Lamanya tak update belog. Trip ke Ho Chi Minh City masih tak dapat nak update lagi guys. Sorry. Nanti ya. InshaAllah Azie akan kongsi later. Sebelum tu nah gambar kami. Wajah-wajah ketika shopping di Vietnam. Gambar candid oleh suami.



 Tempat borong lace. Selesai pilih lace nak pilih kain untuk buat blouse. 
Saja nak cuba buat blouse siap satu malam. Nantikan apa hasilnya ya!




Gigih nego harga. Dalam ramai-ramai peniaga, peniaga ni paling lemah lembut. 
Rezeki dia la harini dapat customer macam kami borong ratus ratus ribu dong =)




Muncung-muncung pilih design telekung. 
Macam-macam harga, design dan macam-macam kualiti.
*Fengsan hakak nak pilih macam ni*


Till then baibai.

Publish!

19 comments:

  1. Wah! Seronoknya shopping! Murah2 ea kain kat sana?
    RosmizaAli.Com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rosmiza,

      Stress shopping kat Vietnam sebenarnya sbb asal nak beli je memang kene tawar menawar. Yes memang murah. Tapi tidak semurah zaman dolu2.

      Delete
    2. Rosmiza,

      Stress shopping kat Vietnam sebenarnya sbb asal nak beli je memang kene tawar menawar. Yes memang murah. Tapi tidak semurah zaman dolu2.

      Delete
  2. woaaah akak !! tudung apa tu ? ngeh3..

    CT dtg singgah ni nak say thnk u kasi tips2 di Melbourne..
    CT dah balik dah ehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sitiiiiiiiiiii,

      U re welcome. Best kan Melbourne. Wah teaser dah ada. Cepat hupdate belog akak nak baca =)
      Mesti banyak shopping corelle ni.

      Delete
    2. nak hapdet tapi mood kelaut ni.. coming soon =)
      beeeeest and tak puas.. beli corelle 1 je.. sbb luggage beli sikit.. tu pun usung
      pgg x check in..

      Delete
    3. aikk.. kak ct berdedikasi.. mood hupdate tiptop ape.. hehehehe =p

      Delete
  3. Sis pegi date bile ni ? Skrg diorg still accept RM klu nk shopping kt sana ? Maklumla duit kite skrg da jatuh kan. In shaa Allah nk pegi hujung bln ni so nk tau psl duit before nk pi money changer. If boleh guna RM then plan nk tuka sikit jela duit Dong. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Princess Ayu,
      Baru balik je Ayu. Masih accept RM. No worries. Guna Dong untuk makan dan teksi sahaja. Takperlu tukar Dong banyak2. Beli guna RM lebih untung!

      Delete
  4. hai sis.. nak tanya.. kedai yg sis beli kain lace tu di mana? dalam ben tanht ke? tahu tak kt mana nk beli kain lace yang siap bermanik? saya akan pergi bulan 3 nanti.. tq sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai,
      Yang ni di Bin Thay market. Dalam Ben Thant pun ada =)

      Delete
  5. Hai sis, lace tu murah sgt ke? Anggaran dalam berapa rm ye sis

    ReplyDelete
  6. Hai sis, lace tu murah sgt ke? Anggaran dalam berapa rm ye sis

    ReplyDelete
  7. Sis boleh saya th nma kedai tuk borong tudung n telekung yg murah kat sana....

    ReplyDelete
  8. Sis boleh saya th nma kedai tuk borong tudung n telekung yg murah kat sana....

    ReplyDelete
  9. camne hasilnye blouse tu..?? ok x..?? hehe..

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  11. salam kedai mane nk but blouse instant ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,
      Buat blouse instant di Pasar Cho Binh Tay. Situ banyak kain lace.

      Delete