@azyyatiliah

Ada apa di Bangi Sentral?


Assalamualaikum & Salam Sejahtera

Masa nak raya hari tu, anda semua shopping di mana? Online kah? Offlinekah? Shah Alam? Bangi? Azie prefer offline. Seksyen 7 Shah Alam memang sah-sah dah tempat kegemaran. Kali ni, jom kita usha Bangi Sentral pulak! Kat mana Bangi Sentral ni? Apa ada di Bangi Sentral? Sebelum raya baru-baru ni, sempat kiteorang menjelajah Bangi Sentral 'new hot spot' untuk para hijabista di luar sana bershopping sakan.

Banyak butik-butik muslimah terkenal di sini. Antaranya Bella Ammara, Zawara, Pudore, Osra, Sugarscarft, Radiusite, Minaz, Rina Salleh, MMbasic, Calaqisya , Zawara, blaa, bla..bla.. dan banyak lagi. Butik yang berkonsepkan vendor pun merata kat sini. Orang kata memang 'lubuk' untuk para Muslimah. Now dah tak pandang dah MidValley ke One Utama or The Curve. Taknak ke Seksyen 7 Shah Alam, meh sini ke Seksyen 9 Bangi. 

Pernah sampai Bangi Sentral dulu untuk jamah [Mee Tarik Warisan Asli]! Masa tu lot kedai ni semua masih takda penghuni! Lengang aje. Ketika ini, memang orang ramai sangat dan parking space sangat terhad! Semua last minute shopping raya. Terpaksala parking tepi-tepi jalan dan menapak lebih kurang berpuluh-puluh tapak di bulan puasa di bawah terik mentari sebelum dapat masuk kedai yang beraircond. Eloknya datang awal. Molek sangat jika ada parking bertingkat di masa hadapan (Di Seksyen 7 Shah Alam dah ada).

RINASALLEH pun ada! Nampak tak kereta bersusun tunggu turn nak keluar

Dimana-mana pun padat dengan kenderaan

Ketika ni pelancaran MCC! MCC = MuslimahClothing.Com. Tagline: Your Labuh & Longgar Specialist.  Ada pakaian daripada XXS sehingga 5XL! Wah! Plus size usah runsing okehhh. 

MINAZ pun ada. Kalau nak cari jubah floria yang famous tu haa sinilah tempatnya

Dalam ni ada jubah lelaki bercorak
Pelik sangatlah jubah lelaki bercorak nih

CALAQISYA macam biasa penuh dengan orang. I keluar lenggang-lenggang
Nak beli apa? Dah takda pilihan dan size.

Jumpa kawan lama kita!
Lepas 2 tahun tidak berjumpa. Borak sakan la kita.
Now sama-sama dah resign.
Dulu dialah teman merempit merangkap teman bergosip ku pergi kerja.
Kami gilir-gilir merempit dengan waja dia atau fiestaku.
Sama-sama punch kad merah kalau lambat. LOLS.
Paling takboleh lupa sama-sama tidur nyenyak di traffic light masa bulan puasa.
Banyak kenangan indah!

Dalam Imaan Boutique boleh pulak terjumpa mereka ni.
Saudara mara belah suami.
Bersila terus. Katanya melepaskan lelah shopping. 

Kita pulak nampak geng terus tumpang bersila sekali.
Eh -eh rancak pulak sembang pasal business. Sambal dan biskut raya. Biar betul!

Jumpa lagi kawan lama kita. Yang ni lagi la.
Hampir 16 tahun tak jumpa.
Ex-SAMURIAN batch 1999.

Makanya hari tu kita window shopping sahaja. Melawat kawasan =)


5 comments:

  1. oh, nama tempat ni bangi sentral ek, saya pun pergi baru-baru ni

    ReplyDelete
  2. Kedai ygDekat2 dgn papilio kat bangi sentral tahu tak

    ReplyDelete
  3. thanks ye atas info2 butik dibangi.Saya sekeluarga ambil yg haq sahaja.Lain lain tiada.dulu kini dan selamanya.

    ReplyDelete
  4. sampai pukul brape bkk kedai

    ReplyDelete