@azyyatiliah

Segmen Ben Ashaari : Aku, Seorang Blogger !


Assalamualaikum

Sedang ber blog walking terjumpa satu segmen yang sangat menarik. Sepantas kilat mengambil bahagian. Tidak mahu lepaskan peluang.

Segmennya ialah
.



Anda juga boleh join segmen ini. Nak join sila klik link di atas untuk tahu apa syarat-syaratnya. 



Untuk join segmen ini, perlu lengkapkan semua soalan yang diutarakan oleh En Ben kita.

SOALAN 1: Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini !


Azie baru sahaja aktif berblogging semula. Selepas 5 tahun tidak berblog! Kembali aktif berblog untuk berkongsi kepentingan dan keperluan suplemen pada masyarakat hari ini. Ramai yang telah mula mengambil suplemen untuk tujuan kecantikan, kecergasan dan sebagai alternatif mengatasi pelbagai masalah kesihatan. Suplemen yang dipilih mestilah yang terhasil daripada bahan-bahan organik, semula jadi yang tiada tambahan bahan kimia serta berstatus halal. Lebih tepat lagi  ia jenama SHAKLEE. Lepas setahun menjadi pengguna Shaklee, now I'm truly in love with Shakle. Maka I'm here to share keberkesanan & kelebihan Shaklee ni. Ramai juga  yang taktahu bahawa Shaklee menyediakan peluang kepada rakyat Malaysia menjana pendapatan sampingan! gittu.

SOALAN 2: Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai backup plan masa depan ?
Azie memang suka menaip! Azie kini telah pun berhenti kerja *bersara awal kononnya*. Boleh kata kini suri rumah & blogger sepenuh masa dan sedang berusaha ke arah menjana pendapatan ribuan ringgit dari blog.  Bisnes yang Azie sedang lakukan ialah menjadi Shaklee Independent Distributor (SID) secara online dan Bellezabizz (jual shawl, instant shawl, inner silang dan stokin yang unik menarik tertarik memang the boom! ) secara online. Hahaha. Doakan Azie sukses ye.

SOALAN 3: Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?

Azie boleh dianggap newbie dalam dunia blogger. Berharap sangat para blogger yang lain beri sokongan dan harapan pada Azie untuk kekal dan terus maju. Tunjuk ajarku sifu ye. Mudah-mudahan dunia blog ini memberi peluang kepada blogger untuk menjana pendapatan. Last but not least...yang wangi-wangi tentang Shaklee dapat di'viral' kan. Amin. Hehehe. 

Itu sahaja. Terima kasih kerana sudi membaca dan salam perkenalan untuk semua. Sudi-sudikanlah tinggalkan komen untuk Azie lawat semula blog anda ye


17 comments:

  1. Selamat mengaktifkan diri kembali dalam dunia maya Azy... moga dapat kongsi info menarik tentang Shaklee... salam kenal dari segmen ben ashaari.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis Amie,

      Terima kasih. Salam kenal kak..:)

      Delete
  2. Datang memfollow diri.

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acik Watie,

      Terima kasih sudi bertandang. Azie dah melawat blog watie dan dah menfollowkan diri :) Salam perkenalan :)

      Delete
  3. Assalamualaikum Azie.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama..
    Samalah kita, bersara awal untuk fokus on biz & blog.. Jom luaskan empayar Shaklee! ^^,
    Btw, done follow sini.. Jemput singgah ke blog saya juga kalau sudi.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Mieza,

      Terima kasih sudi jenguk. Kita pun dah jenguk blog Mieza. Menarik. Dan dah menfollowkan diri juga :)

      Delete
  4. Kite sealiran laa....sy pon baru nak berblog n biz Shaklee...
    Salam ukhuwah sis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Aisyah,

      Haah kita sealiran. Moga kita sama2 berjaya membina empayar bersama Shaklee :) Dah follow Aisyah :)

      Delete
  5. Dari segmen yg sama ☺

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Fiza,

      Terima kasih sudi datang. Done follow Fiza :)

      Delete
  6. Ros singgah sini dari segmen yang sama :) done follow #4
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Ros,

      Terima kasih datang melawat. Done follow Ros :)

      Delete
  7. Done Follow Sini #7..Ada masa jemput singgah ya http://akifimtiyaz3.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Akif Imtiyaz, done follow your blog. Check google + ya :)

      Delete
  8. owh...sempat join segmen ni ye.sy dh lama tak smpt join...huhu.done follow sini jugak. :)

    ReplyDelete