@azyyatiliah

Ada apa dengan Shaklee?


Assalamualaikum.


Meh sini nak kongsi bagaimana Azie boleh terjebak dengan Shaklee. Sejujurnya dah lama dengar perkataan Shaklee ni. Tapi ia bagaikan angin lalu yang lalu di tepi telinga dan kalau masuk pun di dalam telinga ia masuk telinga kanan tanpa ingin berhenti sejenak lantas keluar ke telinga kiri. Tak pernah nak ambil tahu atau teringin nak tahu tentang Shaklee ni. Betul la kata pepatah TAK KENAL MAKA TAK CINTA.



Pada suatu hari  Ceritanya start tahun lepas, Azie memang ada masalah senggugut yang teruk. Pernah buat pembedahan. Pernah melalui bermacam-macam prosedur di hospital pakar swasta mahupun kerajaan. Maka senggugut pun hilang. Kemudian datang jenguk semula. Datang bawa penyakit-penyakit lain bersama. Dengan kerja yang stress tak habis-habis, makin teruk pulak keseimbangan hormon. Makin mengila-gila pulak senggugut. Begitu menjejaskan mental, fizikal dan emosi. 

Kawan-kawan kat ofis banyak kali suruh Azie cuba Shaklee ni. Sebab kata mereka berkesan. Dah banyak testimoni katanya. Bila berkahwin, dapat pula suami yang allergic habuk gitu. Asal vacume je "Hashim" Asal lap habuk je "Hashim" . Pastu bila mandi pagi-pagi pun "Hashim" jugak. Makan udang tak boleh. Makan belacan tak boleh. Makan budu tak boleh. Gatal hidung katanya. Resdunglah tuuuuu.

Tahun lepas bila aktif berMUKA BUKU, selalu nampak status kawan-kawan duk share pasal Shaklee ni. Eh makin lama makin kuat pulak semangat nak cuba. Contact kawan sekolah lama Azie ni (yang kini my mentor dalam Shaklee) dan terus jadi ahli. Alah murah je RM75 termasuk kit membership. Tak sampai seratus pun. Jadi ahli tu sebab mahu beli vitamin harga ahli! Haha.

Oh rupanya sambil makan vitamin sambil tu boleh jana sideincome pulak. Kawan Azie ni maintain 4 angka sebulan. Tak tunggu lama laju-laju menuntut ilmu perniagaan pulak dah. Eh-eh-eh bulan kedua jadi ahli terus dapat bonus 4 angka!




Kita patah balik tujuan jadi ahli ye. Azie try makan GLA dulu. Makan habis sebotol. Amazingly senggugut berkurangan. Kadang2 ada bulan yang tak sakit langsung. Suami pula dipaksa makan Alfalfa. Surprisingly kini boleh makan udang bermangkuk-mangkuk, belacan, udang kering bagai pun takde hal dah! Kadang-kadang dia tak sedar pun dalam bihun ada udang kering! Dah tak bersin teruk-teruk dah :)

Eh-eh-eh merebak pulak kat family Azie. Ibu Azie sendiri konsisten amalkan VIVIX. Bulan ni dah masuk botol ke-5. Alhamdulillah memang nampak sangat improvement! Abah Azie pun ambil Corotomax (untuk mata). Pernah menjalani pembedahan di mata, dan kini tiada masalah memandu long distance walaupun di malam hari. Semenjak itu, ku makin jatuh cinta ke lubuk hati yang paling dalam dengan Shaklee. Tak putus-putus rasa nak berkongsi kebaikan Shaklee ni. Makin merebak ke sedara mara, adik ipar duai, sepupu sepapat, rakan-rakan. The more the merrier. Alhamdulillah :) Alang kepalang dah jadi ahli, sabun basuh, sabun pinggan mangkuk, multipurpose cleanser, pencuci muka apa lagi ye..abis semua bertukar! Bukan taksub tau. Beli-beli barang dapat semula cash rebate. Beli Dynamo kat Giant,  dapat cash rebate ke? Tambahan pula produknya semulajadi, tiada bahan kimia, dijamin selamat. Lagi hakak suka :)

Yes, I am super duper happy woman now! Positif!

Eh takde gamba? Nah belanja satu picture.

Azyyati Liah
Whatsapp/ Text 0126356345
azyyatiliah@gmail.com
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban

No comments:

Post a Comment