@azyyatiliah

Mahu Turunkan Kolestrol Secara Semulajadi?



Assalamulaikum


Rasa lama dah tak review produk Shaklee ni. Untuk makluman AL adalah agen Shaklee atau dalam kata lain Shaklee Independent Distributor. Jadi kalau anda-anda-anda-anda semua tengah cari produk shaklee yang bersesuaian, boleh contact AL ye. Boleh komen di bawah atau emel azyyatiliah@gmail.com InsyaAllah AL akan cuba bantu. 


AL memang pengguna setia Shaklee. Kalau ke mana-mana mesti bawak dan tak tinggal. Shaklee ni bahan-bahan yang digunakan semulajadi. Tiada bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Malah silika gel pun takde dalam botol-botol Shaklee. Yang penting HALAL! AL bukan pengamal suplemen Shaklee je, untuk barang2 di rumah pun AL guna yang Shaklee. Sabun basuh baju, pencuci pinggan mangkuk, multi-purpose cleanser (Basic-H) sampai pencuci muka pun jenama Shaklee. Organik dan selamat katanya. Lagipun bila dah jadi ahli Shaklee pastinya harga ahli jauh lebih murah! *oh marilah mari jadi ahli Shaklee* oh dan lagi bila dah jadi ahli shaklee uols hanya shopping online je. Klik2 dan buat payment terus barang sampai ke pintu rumah anda! Mudah sangat!


AL ni memang kuat makan tapi tak pernah kira pun kandungan kolestrol dalam makanan. Ambik ni, ini kandungan kolestrol yang ada dalam makanan yang kita biasa makan. *oh sedapnya nasi lemak lauk ayam rendang! *





Pastu, kita pulak makan 3x sehari! Jadi jumlahnya......


AMARAN: Lebih 6 juta rakyat Malaysia kini tinggi kolestrol
(sumber: Malaysia National Health & Morbidity Survey 2011)



Sedangkan saranan pengambilan kolestrol setiap hari;

TIDAK LEBIH 300mg sehari bagi individu normal

KURANG DARI 200mg sehari bagi pesakit jantung


Nampaknya AL pun terlebih kolestrol! Huhu...Korang tahu tak, kolestrol yang tinggi dalam badan akan menyebabkan;

1. Penyakit hati
2. Tekanan darah tinggi
3. Ketidaksuburan


Gitulah jahatnya kolestrol yang terlebih ini. Panjang pulak menceceh pasal kolestrol ni. Sebenarnya AL nak cerita tentang produk baru Shaklee yang dilancarkan di National Conference baru-baru ni. Namanya Phytocol ST Shaklee. 


Tadaaaaa....Shaklee memperkenalkan






BERMINAT TAK UNTUK CUBA? 

KLIK BUTTON DI BAWAH UNTUK BELI TERUS DARI SHAKLEE MALAYSIA SECARA ONLINE!!!





Bila dah memperkenalkan suplemen terbaru ni, ramai pulak yang duk bertanyakan soalan-soalan yang sama. Nah baca soalan lazim ni;






Kalau taknak makan Phytocol-ST ni pun takpe. Tapi setiap hari untuk dapatkan 2000mg Fitosterol ni kena makan macam kat bawah ni yeee. Mampu ke tidak? Hihi.






Sebelum 'the end', meh nak kongsi apa itu kolestrol?








Sebelum ni, kastemer AL ambil Omega Guard Shaklee untuk kolestrol. Jadi ada yang tanya Phytocol-ST VS Omega Guard. 



PHYTOCOL-ST
1.Mencegah kolestrol terkumpul di saluran darah;
2.Mencegah saluran darah menjadi sempit dan tersumbat;
3.Mencegah stroke atau serangan jantung;

Keyword: MENCEGAH


OMEGA GUARD
1.Membantu tingkatkan kolestrol baik;
2.Membantu kurangkan kolestrol jahat;
3.Membantu mengawal kadar kolestrol yang sihat;
4.Membantu melancarkan aliran darah;
5.Membantu menyihatkan tubuh badan!

KEYWORD: MEMBANTU

AL bukan doktor dan Phytocol-ST bukan ubat! Ia hanyalah suplemen / vitamin yang anda boleh ikhtiar, usaha untuk turunkan kolestrol secara semulajadi.


Meh AL nak kongsi satu testimoni yang dah makan Phytocol-ST





Marilah beramai-ramai check paras kolestrol masing-masing & marilah beramai-ramai turunkan paras kolestrol secara semulajadi. Tiada paksaan pun untuk mengambil suplemen / vitamin ni. Yang penting anda jaga makan dan jalani gaya hidup sihat :)






TIPS1: Amalkan 2 tabs setiap hari selama 6 - 8 minggu sebelum test kadar kolestrol dalam badan kita


Bersama-samalah kita berubah ke arah kehidupan yang lebih sihat!

Pn Azyyati Liah (Azie)
Harga dijamin puas hati
azyyatiliah@gmail.com
012-6356345
Pengedar Sah Shaklee Shah Alam Puncak Alam UITM Puncak Alam Subang Saujana Utama Senawang Seremban



No comments:

Post a Comment