@azyyatiliah

Alfalfa Shaklee Untuk Resdung

Assalamualaikum. Selamat Pagi.

Korang Pengidap Resdung yang kronik/serius? Cinta Hati saya memang ada masalah resdung. Pagi2 lepas mandi mulalah bersin. Pastu sok sek sok sek (Duk hembus-hembus hingus). Pastu keluarla Cik SELESEMA. Cik TISU pulak mesti kene ada bersama. Sangat Stress kan? Saya yang tengok pun stress. Kesian pulak. Mujurlah saya tak alaminya. Hanya yang alami je yang tahu macam mana keadaannya.



Healthy Sinus vs Sinustis


Tanda-tanda anda pesakit resdung;

* Hidung tersumbat dan berbau busuk
* Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung
* Lendir daripada hidung dan tekak
* Kerap bersin terutamanya di waktu pagi
* Muka berasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
* Sakit tekak berpanjangan dan berulang-ulang
* Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat gejala di atas
* Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya.


Pesakit Resdung Biasanya Alah kepada;

* Bijirin
* Bulu binatang
* Asap rokok
* Habuk kapur tulis
* Bau pelarut bahan kimia
* Debu tanah & udara tercemar (Bila time jerebu, Cinta Hati pernah demam dan bengkak satu muka)
* Habuk


Kenapa sesorang mengidap resdung?

Antara punca resdung yang dikenalpasti adalah alahan terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan. Kalau udara tu tak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya.

Dan satu punca resdung yang tidak ramai orang sedar dan tahu adalah kerosakan atau sakit gigi di bahagian gusi atas. Kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. Hal demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat di dalam tulang pipi (dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.

Sumber: Story of Health & Beauty


Petua rawat resdung?

Banyak kaedah nak rawat resdung ni, cara moden, cara tradisional, cara alternatif dan macam2 lagi. Ini adalah petua merawat resdung dan boleh amalkan harian tanpa melibatkan sebarang kos.

1. Masukkan air ke dalam hidung anda dengan cara menyedut.
2. Lepas tu, picit sebelah bahagian hidung anda dan hembus dengan kuat.
3. Buatlah langkah di atas untuk kedua-dua bahagian hidung anda secara berulang kali.
4. Seterusnya ia diikuti dengan membasuh muka anda dengan air sebersih-bersihnya ya.

Nota: Amalkan langkah ini setiap hari sehinggalah penyakit resdung anda beransur pulih. :)


Bagi yang takut/malas nak amalkan, meh saya syorkan cara yang paling senang dan melibatkan kos yang rendah :) Caranya ialah dengan amalkan suplemen ALFALFA, BComplex dan Vitamin C. Sungguh, saya amat mengesyorkan anda cuba SET RESDUNG Shaklee ni. In Sya Allah ia tidak akan mengecewakan anda. Kenapa SHAKLEE? Sebab ianya adalah 100% berkesan dan 100% dari sumber alam serta dijamin selamat dan telah pun melalui ujian klinikal.





B-COMPLEX– Bertindak sebagai penenang dan penstabil hormon. Vitamin B6 dalam bcomplex penting untuk pemuliharaan selaput lendir (mengelakkannya dari mengganggu ruang pernafasan)

VITAMIN C– Sel dalam badan sesorang yang allergi akan mengeluarkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai histamine. Histamine inilah yang menyebabkan ruam,gatal dan bersin. Ubat anti histamin diperlukan bagi rawatan ini. Vitamin C bertindak sebgai anti histamin dan sudah pastinya tindakan dari vitamin C adalah jauh lebih baik dan lebih selamat dari dadah histaminlain yg digunakan. Vitamin C juga membantu meningkatkn tahap imun badan, menstabilkan pengeluaran histamin di dalam badan dan membantu mencegah penyempitan salur pernafasan.

ALFAFA– Mempunyai kelebihan dalam mengurangkan keradangan sakit itu sendiri. Ianya kaya dengan sumber klorofil dan membantu mengurangkan keradangan terutamana akibat dari eczema, resdung (sinus), alergi (allergy) dan gegata (hives).
Nota Penting: Pengidap penyakit SLE tidak digalakkan mengambil Alfalfa sebagai suplemen mereka. 

Sumber: honeybee

Nota: Set ini juga sesuai untuk alahan/ekzema/asma

Berkesan ke?

Testimoni sendiri: Jalan-jalan cari makan ke penang baru2 ni haruslah makan mee udang kan (nampak ker tidak udang yang melimpah tu. Segar dan TERamatlah juicy). Cinta Hati pulak ada masalah sinus yg kronik. Makan seafood mulalah bersin, tenyeh-tenyeh hidung, bawah mata mcm bengkak dan confirm naik jerawat! Ade jugak kadang2 sakit kepala dan demam. Tapi kali ni saya travel bawa alfalfa bersama. Bagi Cinta Hati makan. Berkesan! Wahhh ini cara berkesan atasi resdung! Tiada masalah di atas. Bukan takat tu aje. Now dah selamba makan mee bandung Muor yang dah tentunya banyak udang keringggg! Happyla dierrrr. 




Testimoni ALFALFA COMPLEX dan SET RESDUNG Shaklee untuk resdung.

Testimoni 1:

Testimoni 2:

Testimoni 3:

Testimoni 4:


Mahal ke set resdung ni? Pada saya mahal lagi kalau buat operation kat hospital. 

Jika makan alfalfa mesti minum air lebih daripada 2L sehari. WAJIB!

Selain itu, alfalfa boleh juga diambil untuk;
1. Alfalfa + ESP = Milk Booster untuk ibu yang menyusukan bayi
2. Alfalfa + Ostematrix (Kalsium) = Menyenangkan proses pelaburan di tandas untuk kaki sembelit
3. Alfalfa _ ESP/Cinch + Omega/Lecithin = Untuk kuruskan badan tanpa perlu berlapar

Dan macam2 lagi kegunaan alfalfa.

Bersempena ALFALFA sales bulan ini In Sya Allah harga pasti lebih murah.

Hubungi saya:


Pn Azyyati Liah (Azie)
Harga dijamin puas hati
azyyatiliah@gmail.com
012-6356345
Kawasan COD Shaklee: Giant Seksyen 13 Shah Alam, Saujana Utama, Puncak Alam, Desa Coalfield, Puncak Perdana, Bukit Jelutong, Empire Subang Shopping Gallery, The Curve

No comments:

Post a Comment